keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kaupunkijussi vs. maalaisjussi

Vietin keskikesän juhlaa kahdessa kohteessa: Helsingin Kalliossa ja lavatansseissa. Paikat erosivat toisistaan kuin yö ja päivä. Kallio oli se yö, lavatanssit päivä.

Juhannusaattona menin Kallioon kahden salifrendini kanssa. Kurvin metroasemalla pystyi kuulemaan tuulen henkäyksen. Cityihmiset olivat lähteneet maalle. Ensin kävimme syömässä Flemarilla. Paikalla ei ollut jengimme lisäksi ketään muuta ja tarjoilija suhtautui meihin nuivasti. Ovessa luki raflan olevan puoleen yöhön asti auki, mutta meidät häädettiin ulos jo yhdeksän aikaan. Ei se mitään, sillä paikan lonkku oli stadin hinnoissa ja Hesarilla on halvempia anniskeluravintoloita. Siellä sain positiivista huomiota humalaiselta keski-ikäistyneeltä naiselta, joka huusi kävellessäni baarin ovesta sisään, että siinäpä vasta hyvännäköinen muija. Nuorisoa ei mestoilla näkynyt. En myöskään pystynyt samaistumaan kolmikybäisten frendieni fiilistelyyn ala-asteen diskosta, sillä muistoja herättänyt biisi oli soinut silloin, kun olin vasta oppinut käymään potalla.

Lauantaina menin systerieni Landemurkun ja Böndeblondin kanssa lavatansseihin. Mestan parkkis oli aivan täynnä kurjasta säästä huolimatta.

Landemurkku oli innoissaan

Parkkis

Mestoil

Paikalla oli myös muuta nuorisoa. Purjehdushenkisesti pukeutuneet kundit paljastuivat stalkkaamisen perusteella helsinkiläisiksi. Olisin halunnut mennä juttelemaan näille sivistyneille ihmisille, mutten uskaltanut niiden muijien ilkeiden katseiden vuoksi. Systerit tosin järkyttyivät kuullessaan kundien puhuvan käyttämättömistä "kesärenkaista". Itse olin lähinnä harmissani, ettei heillä ollut antaa minulle sellaista.

Baaritiski

Masennuin, kun kukaan ei tullut hakemaan mua tanssimaan. Syyksi paljastui naisten vuoro, mutta ehdin juoda useamman rohkaisevan ennen sitä. Onneksi Böndeblondi oli kuskina.

Kukaan ei hakenut muijaa tanssimaan

Kun viimein pääsimme tanssilattialle, tunsin olevani kuin norsu posliinikaupassa. Olenhan tottunut lähinnä kaatamaan kundeja salilla. Joku ystävällinen ja söpö herrasmies opetti minulle kärsivällisesti chat chat chaan askeleet. Kävimme myös parin biisin aikana seuraavan keskustelun:

Lähiömuija: Sori, en osaa tätä askelkuviota.
Tanssikundi: Ei se mitään. Yks-kakskaks-yks..Ei tämä ole munkaan laji harrastan foxtrosambatsiutsausumbaa. Mitä sää yleensä tanssit?
Lähiömuija: Sellaista baaritanssia.

Floori

Landemurkku ja Böndeblondi saivat tanssittajakseen lyhyen hipsterin Kalliosta, joka oli ajanut kotiseudultaan tanssipaikalle polkupyörällä fiilistelläkseen ihanan vanhanaikaisia maisemia. Pohdimme systerien kanssa jälkikäteen millaista jäbän on ollut fillaroida jopolla 80 kilometrin matka, mistä ei ylämäkiä puutu. Olin salaa loukkaantunut jäbälle, kun hän ei tullut hakemaan mua tanssimaan. En enää rakastu hipstereihin.

Landejussi voitti kaupunkijussin 100-0, sillä citynuoret löytyivät tanssilavalta. Tanssilavalla sisäinen prinsessani pääsi valloilleen pitkästä aikaa. Suosittelen lämpimästä kaikille lukijoille.

XOXO: Lähiömuija

Ps. Miesten pitää opetella viemään.

Himassa uni maittoi Barbie-lakanoissa,
 hipsterimiehen aiheuttamasta pettymyksestä huolimatta.

2 kommenttia:

  1. moicca Lähiömuija! tää sun blogi o iha parasta!! lisää kehiin vaa

    VastaaPoista
  2. Tsau swag lukija! Oon nyt matkal landel, mut oon tehnyt terävii havaintoi seuraavaa postaust varten. Nää kommentit niinku auttaa mua jaksamaan ja inspiroitumaan ja kirjoittamaan ja silleen. Xoxo= Lähis

    VastaaPoista